среда, 27. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Пренџов жecтoкo дo власта: Caмo 6 пpoцeнти oд бyџeтoт зa кaпитaлни инвecтиции oди диpeктнo вo бopбaтa пpoтив oвaa кpизa, тoa e cpaмoтa и гoлeм пopaз зa cитe нac

Пренџов жecтoкo дo власта: Caмo 6 пpoцeнти oд бyџeтoт зa кaпитaлни инвecтиции oди диpeктнo вo бopбaтa пpoтив oвaa кpизa, тoa e cpaмoтa и гoлeм пopaз зa cитe нac

На денешната собраниска седница пратеникот од „Гром” Љупчо Пренџов, говореше за капиталните инвестиции, каде напомена дека само речиси 6 проценти од она што Македонскиот народ го привредува за буџетот на капитални ивестиции оди во борбата против оваа криза. Според него тоа е срамота и голем пораз за сите нас.

,,Јавноста знае дека во 2008 година во ек на голема криза, во Република Македонија имало во апсолутна вредност исти капитални инвестиции како оваа година со тоа што сега имаме двојно поголем буџет. Јавноста треба да знае дека за четири квартали во просек имаме по 45 милиони евра капитални инвестиции, односно имаме 180 милиони евра капитална ивестиција за цела година што е нешто под 6 проценти од ГДП на овој народ. Значи само 6 проценти, не цели, од она кое што го привредуваме сите заедно во ова општество оди на капитални инвестиции, односно оди директно во борба против оваа криза и против оваа немаштија која што во државава е се поприсутна и тоа мислам дека е срамота и е голем пораз за сите нас.” – изјави Љупчо Пренџов.

Најнови вести

Коронавирус