петок, 18. ноември 2022. Вести денес: 179
home Вести

Пренџов: Народот можеш да го лажеш некое време, не можеш цело време

Пренџов: Народот можеш да го лажеш некое време, не можеш цело време

Кога лажно се претставуваш како поборник за заштита на животната средина и природата…

Кога лажно се претставуваш дека имаш план за борба против аерозагадувањето…

Кога лажно се претставуваш дека носиш Буџет на општината заедно со граѓаните…

Кога лажно се претставуваш дека си транспарентен, отворен за граѓаните и дека си човек со демократски капцитет…

Кога лажно се претставуваш дека си чесен и отчетен градоначалник…..

И кога ќе почнеш да веруваш дека лажното претставување си Ти, тогаш, сите оние кои те поддржувале доаѓаат да си ги бараат неостварените ветувања и вистината. А вистината за овој човек е дека на лажното претставување му доаѓа крај.

Народот можеш да го лажеш некое време, не можеш цело време, пишува на својата Фејсбук страница пратеникот во Собранието на Република Македонија Љупчо Пренџов.

Коронавирус