петок, 5. март 2021. Вести денес: 116
home Вести

Пренџов: јавноста треба да знае дека во Македонија се ставаат европски знаменца на закони во кои што се спојуваат две инкомпатибилни комисии

Пренџов: јавноста треба да знае дека во Македонија се ставаат европски знаменца на закони во кои што се спојуваат две инкомпатибилни комисии

Во поглед на законот, јавноста треба да знае дека во Македонија се ставаат европски знаменца на закони во кои што се спојуваат две инкомпатибилни комисии, едната комисија е за одлучување по работни спорови, другата комисија е за одлучување по управни спорови, ова денеска од собраниската говорница го истакна Љупчо Пренџов од ВМРО-ДПМНЕ.

-Јавноста треба да знае дека Европската унија континуирано се злоупотребува во ова собрание и дека европското знаменце е параван за носење на закони за имиња и презимиња, дека европското знаменце е параван за заробена држава, вели Пренџов.

Тој додава дека ова не е добро што го прави власта предводена од СДСМ.

-Европска вредност е ако имате една комисија која има широки овластувања и од неа да направите една или две комисии кои ќе имаат точни овластувања и точно ќе се знае кој за што одлучува, кој е способен, кој не е, кој има префикси и стручност, а кој нема, потенцира Пренџов.

Коронавирус