среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 167
home Вести

Предлог-закон за спречување и заштита од дискриминација на разгледување пред две собраниски комисии

Предлог-закон за спречување и заштита од дискриминација на разгледување пред две собраниски комисии

Предлог-закон за спречување и заштита од дискриминација во второ читање денеска е на дневен ред на две комисии во Собранието.

Предлог-законот прво ќе биде разгледуван на втора седница на собраниската Комисија за европски прашања, а потоа и на 11-та седница на Законодавно-правна комисија.

Коронавирус