вторник, 10. мај 2022. Вести денес: 143
home Вести

Предлог за македонски амбасадор во Бугарија се очекува во следните денови

Предлог за македонски амбасадор во Бугарија се очекува во следните денови

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, најави дека за неколку дена ќе има предлог за амбасадор во Бугарија.

„Навистина беше пропуст што сите овие години ние немавме амбасадор таму. Сѐ уште немаме утврдено име. Се надевам дека во наредните денови ќе имаме предлог за амбасадор“, изјави Османи за БТВ.

Државата нема амбасадор во бугарската престолнина од април 2020.

Коронавирус