четврток, 28. јули 2022. Вести денес: 181
home Вести

Празникот на сите светци, 1 ноември, неработен за католиците

Празникот на сите светци, 1 ноември, неработен за католиците

Празникот на сите светци 1 ноември (петок), ќе биде неработен за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека одлуката е согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ” бр.21/98 и 18/07).

Коронавирус