среда, 3. март 2021. Вести денес: 181
home Вести

„Пратениците на СДСМ гласаа против колешката Жаклина Лазареска и жителите на Кисела Вода“

„Пратениците на СДСМ гласаа против колешката Жаклина Лазареска и жителите на Кисела Вода“

На денешната комисиска расправа се случи преседан, кога предлог амандманот на пратеникот Драган Данев беше одбиен иако имаше предлог од СДСМ да биде модифициран и комисиски.

Но, на разочарување на сите предлогот на просветниот работник и пратеник од Охрид Жаклина Лазареска не беше прифатен.

Ова е вистинската слика за односот на СДСМ и пратениците кон образованието во Република Македонија.

Во прилог може да го видите предложениот амандман.

Коронавирус