понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 29
home Вести

Пратеничкото мнозинство на СДСМ ги одби измените на законот за одбрана предложени од ВМРО-ДПМНЕ кои се во согласност со сите НАТО процедури

Пратеничкото мнозинство на СДСМ ги одби измените на законот за одбрана предложени од ВМРО-ДПМНЕ кои се во согласност со сите НАТО процедури

Пратеничкото мнозинство на СДСМ ги одби измените на законот за одбрана предложени од ВМРО-ДПМНЕ кои се во согласност со сите НАТО процедури.

Пратеникот во Собранието од ВМРО-ДПМНЕ Иван Иванов нагласи дека до пратениците е поднесен закон за одбрана по скратена постапка, нагласувајќи дека измените на овој закон се усогласени во целост со НАТО процедурите.

-Измените кои ние денеска ги предлагаме се во интерес на нашето членство во НАТО, односно дел од измените се за усогласување со НАТО процедурите. Овој предлог на закон е 99 проценти ист со законот предложен од влада и претставува едно рационално премостување на разликите во интерес на нашите стратешки приоритети бидејќи измените не се сложени затоа законот го предлагаме во скратена постапка, вели Иванов.

Предлогот кој што беше поднесен од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ беше одбиени од страна на парламентарното мнозинство.

Локални избори 2021