понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Прашања кои што заслужуваат одговор: Неколку прашања кои што Коста Петров треба да им ги постави на министрите од неговата влада…

Изминатиов период македонската јавност беше сведок на едно добро осмислено сценарио од холиудски карактер (односно плагијат) од страна на СДСМ и власта, а во режија на нивниот потпретседател Коста Петров.
Прашања кои што заслужуваат одговор: Неколку прашања кои што Коста Петров треба да им ги постави на министрите од неговата влада…

Имено, функционерот на СДСМ Петров во неколку прилики, односно во наликик на некоја си успешна влада и напредна земја ги промовираше неговите министри, притоа поставувајќи им смешни и однапред провидни кратки прашања за тоа колку биле „ИН“ истите и за тоа што сработиле во изминатиот период…

Нормално, одговорите на секој му се јасни, сигурно самите тие нема да одговорат негативно за нивниот неуспех и на секој можен начин и прку маркентишки трикови се обидуваат да ја изманипулират македонската јавност.

Она што треба да го направи потпретседателот на СДСМ, Коста Петров а ќе биде од интерес на сите граѓани на Македонија е да им ги постави следните прашања на сите негови партиски челници кои што во моментов се на високи државни функции, а во изминатиот период од три години речиси и ништо не сработиле.

Не се 30 но се неколку кратки прачања кои што Петров треба да им ги постави на неговите функционери од власта:

1.Дали ја направивте минималната плата 30.000 денари?

2.Дали приходите за двајца вработени во едно семејство изнесуваат 1.000 евра како што ветувавте во 2016 година за време на изборната кампања?

3.Дали го сопревте иселувањето на младите откако дојдовте власт?

4.Колку млади успеавте да вратите од оние иселените и што ги мотивирало истите да се вратат?

5.Дали во овие неколку години откако сте на власт сте излегле пред влада и сте оставиле кондури, во знак на револт што младите се иселуваат од Македонија?

6.Дали се колневте дека нема да го промените името на Република Македонија, па делувавте спротивно?

7.Дали вашиот лидер треба да си понеси одговорност за она што му го направи на Македонија?

8.Дали после насилната промена на името добивте датум за преговори со ЕУ?

9.Дали свесно ги лажевте граѓаните за време на референдумската кампања дека со прифаќањето на договорот од Преспа ние веќе сме дел од ЕУ и НАТО?

10.Дали донесовте алпски воздух и живот за сите во Македонија?

Постојат мал милион неодговорени кратки прашања кои што Коста Петров (само да не бидат од холиудски стил) треба да им ги постави на неговите соопартијци од власта кои што за жал изминатиот период освен корупцијата и скандалите ништо друго не направија.

Ова не се 30 туку 10 кратки и клучни прашања кои што заслужуват одговор од страна на власта а кои што треба Коста да им ги постави, се разбира доколку не важи онаа нивната „НЕКОИ ПРАШАЊА НЕ ЗАСЛУЖУВАТ ОДГОВОР“

Најнови вести