недела, 17. октомври 2021. Вести денес: 21
home Вести

Пожар во зградата на СЕП и МИА кај поранешна Комерцијална банка

Пожар во зградата на СЕП и МИА кај поранешна Комерцијална банка

Пожар избувна изутрина во зграда на кеј „Димитар Влахов“ во центарот на Скопје, поранешен објект на Комерцијална банка, во делот каде сега се сместени државни институции.

Противпожарни екипи интервенираат во гаснење на пожарот, во кој гори првиот кат каде што е сместен Државниот инспекторат за животна средина. Евакуирана е целата зграда во која се сместени и Секретаријатот за европски прашања и Медиумската информативна агенција.

Од инспекторатот, каде работното време почнува во 08:30 часот, велат  при избувнувањето на пожарот немало вртаботени во нивните простории. (МИА)

Коронавирус