вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 228
home Вести

Повисоки нивоата на реките Вардар кај Демир Капија и Црн Дрим кај Ложани

Повисоки нивоата на реките Вардар кај Демир Капија и Црн Дрим кај Ложани

Нивоата на реките Вардар кај Демир Капија и Црн Дрим кај Ложани покажуваат вредности повисоки од просекот за јуни, покажуваат хидролошките мерења.

Според УХМР, пониски нивоа од просекот бележат Вардар кај Јегуновце, Скопје ЖМ и кај Велес, Треска кај Македонски Брод, Лепенец кај Скопје, Пчиња кај Пелинце и Катлановска Бања, Крива Река кај Крива Паланка, Бабуна кај Богомила, Струмица кај Ново Село, Црна река кај Новаци и кај Р.Б.Мост…

Повисок водостој е измерен на Дојранско Езеро.

Најнови вести

Локални избори 2021