вторник, 20. октомври 2020. Вести денес: 0
home Вести

Повеќето реки под септемврискиот просек

Повеќето реки под септемврискиот просек

Повеќето реки во земјава кај кои денеска се извршени хидролошки мерења, покажуваат пад на нивоата под просекот за септември.

Според УХМР, драстични намалувања бележат Вардар кај Јегуновце и Црн Дрим кај Ложани.

Зголемени се водостоите само на Вардар кај Скопје и Влес и на Црна Река кај Новаци.

Состојбата со езерата, Охридското, Преспанското и Дојранското, не бележи поголеми промени.

Коронавирус