петок, 30. септември 2022. Вести денес: 70
Во живо

„Промените се случуваат, секогаш со народот“: Мицкоски во посета на општина Јегуновце

home Вести

Повеќето реки над февруарскиот просек

Повеќето реки над февруарскиот просек

Нивоата на повеќето реки во земјава се над просекот за февруари, но дел се со пониски водостои, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Реката Струмица кај Ново Село покажува двојно намалување на нивото, додека Вардар кај Демир Капија и Брегалница кај Берово се речиси двојно покачени.

Според УХМР, водостојот на Охридското, Дојранското и Преспанското езеро е во рамки на февруарскиот просек.

Коронавирус