вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 104
АКТУЕЛНО

Црн рекорд: 2341 новозаразени, нови 26 починати од коронавирус

home Вести

Повеќето од реките со двојно пониски водостои

Повеќето од реките со двојно пониски водостои

Водостојот на поголемиот дел од реките во државава е намален двојно во однос на октомврискиот просек, покажуваат мерењата на  Управата за хидрометеоролошки работи.

Само водостојот на Вардар кај Јегуновце и Скопје Железнички мост, како и на Пчиња кај Катлановска бања, е над просечните вредности за овој месец од годината.

Двојно пониски се измерените водостоите на Вардар кај Велес, Струмица кај Ново Село, Црна Река кај Новаци, Црн Дрим кај Ложани, а значително намалување има и Лепенец кај Скопје, Крива Река кај Крива Паланка, Брегалница кај Штип… 

Најнови вести

Коронавирус