петок, 29. јули 2022. Вести денес: 130
home Вести

Повеќе нема да има густ распоред за седење: Како ќе се организира школската година?

Повеќе нема да има густ распоред за седење: Како ќе се организира школската година?

Министерството за образование и наука интензивно работи на тоа како ќе се организира школската година.

Од страна на Комисијата на зраразни болести има подготвено препораки не само како да се организира наставата туку и друи едукативни курсеви, симпозиуми, со одржување дистанца, информира на денешната прес-конференција министерот за здравство Венко Филипче.

-Треба заедно сега во оваа следна фаза со претставници на МОН сето тоа се го споделиме, да се кажат нашите аргументи, со цел во периодот што доаѓа ние да бидеме спремни за следна учебна година, или како и да се одлучи да може да се одвива наставата на соодветен начин. Не како досега со оној густ распоред за седење, не само за овие институции туку и за јавниот превоз, и за фабриките и за рестораните…, нагласи Филипче.

Коронавирус