четврток, 16. септември 2021. Вести денес: 112
home Вести

Потребна е помош за Благица Стамкова: Донираше бубрег за да го спаси својот син, а сега има тумор на панкреас

Потребна е помош за Благица Стамкова: Донираше бубрег за да го спаси својот син, а сега има тумор на панкреас

Синот на Благица Стамкова, Илија на социјалните мрежи упати апел за помош на неговата мајка која пред 9 години му донираше бубрег и му го паси животот. Сега на Благица и е откриен тумор на панкреас и потребна е итна операција во Турција.

-Мојата мајка Благица Стамкова која ми го спаси мојот живот со донирање на нејзиниот бубрег пред 9 години. Има потреба од операција која не се прави во нашата земја, тумор на панкреас операцијата која чини 26 000 евра би се извршила во Република Турција. Да и помогнеме сите заедно и да и го продолжиме нејзиниот живот со вртење на бројот

Телеком со телефонски повик на бројот 143-129 ;

А1 само преку порака со симбол на бројот 143-129 ;

Се издвојуваат 100 денари од повик (порака).

Коронавирус