четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 87
home Вести

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мисајловски: Нема да гласам на референдумот, Македонија се буди

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мисајловски: Нема да гласам на референдумот, Македонија се буди

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски потврди дека нема да гласа на референдумот и вели дека манипулативно поставеното референдумско прасање придонесува апстиненцијата да е негов избор.

– Македонија се буди, народот не може да се излаже ниту потцени. На маса имаме штетен договор со кој се сака да се преименува нашата држава и се губи идентитетот. Јас тоа нема да го легитимирам и затоа одлучив да не излезам на референдумот. ВМРО-ДПМНЕ останува со народот низ сите битки и премрежја. Денес Македонија ќе победи, изјави Мисајловски.