сабота, 15. јануари 2022. Вести денес: 37
home Вести

Портпаролот на НПС: Заборавивте на психичките притисоци врз вработените и синдикалните претставници со кои се соочувавме изминативе години

Портпаролот на НПС: Заборавивте на психичките притисоци врз вработените и синдикалните претставници со кои се соочувавме изминативе години

Морам да кажам дека како РЕПРЕЗЕНТАТИВЕН НСП:Чуствуваме потреба да се обратиме преку јавноста со позитивна реакција во врска со лиферуваното Соопштение за загриженоста на нашите колеги од другиот Репрезентативен синдикат кој укажаа загриженост преку реакцијата со обраќање кон јавноста а за цел заштита на нашите колеги, а со кое видовме после три години конечно дека престанале “ПРИТИСОЦИТЕ” кој очигледно се трпеле во однос за спреченост со Реакции преку јавноста за да се алармира и им се помогне на нашите Колеги!!!

Затоа ги охрабруваме нашите колеги синдикалците да продолжат да реагираат поради создадените лоши и Катастрофални услови во Министерството, и слободно да го потврдат сето она што НСП постојано преку прес конференции и соопштениа се обидуваше на секој законски начин да го пренесе и да допре кон чуство на одговорност и потреба за да се подобрат како приоритет работните услови и воедно да престанат Незаконските постапки со кршењето и непочитувањето на работните права, со кој за Жал се соочуваа вработените поради Непрофесионалниот однос и спреченост за ВЛАДЕЕЊЕ на ПРАВОТО без кое се доведоа вработените исто така да бидат дефокусирани и вознемирувани поради незаконските смени и прераспоредувања на Професионалци а при тоа да се доведе до загрозување на Безбедноста на граѓаните, од кои Притисоци искусни стотици Професионалци се принудија да ја бараат правдата по институциите за да докажуваат и се борат за Правда!!! Дефокусирани и Демотивирани поради тоа што им се рушеше професионалниот интегритет и нивниот углед како и воедно на Министерството, поради НЕЗАКОНСКОТО ПОСТАПУВАЊЕ а особено кога се пласираат ЛАЖНИ вести во јавноста дека се постапува согласно ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ И ПОДЗАКОНСКИ АКТИ!!!

Бројните реакции од нашите членови и вработени во МВР, пристигнати пак на нашата адреса не потсетуваат за сериозните проблемите поради настанатите лошите услови за работа со кој се соочуваат нашите колеги како неопходни потребни материјално технички средства како што се исправни возила и опрема за редовно професионалното работење кое е попречено поради сеуште Немање на потребни работни делови од униформа за кој не потсетуваат особено помладите генерации и сите засегнати вработени дека веке трета зима излегуваат на терен на минус ниски температури со Летни Јакнички од 300 грама и без соодветна потребна опрема!!! Се согласуваме дека психичкиот притисок над вработените доведува до пропусти во работењето што индирекно ја загрозува безбедноста државата, граганите и нивните имоти!!! Па Како пример да ги споменеме и Психичките Притисоци над вработените и Синдикалните претставници со кои се соочуваа изминативе години, за што исто така и ние бараме новиот Министер да го расчисти хаосот и безредието создадено од Непрофесионалните Раководни структури и со тоа да се стави крај на Незаконското прераспоредување и шиканирање кое претставува Психички притисок и кршење на работните права, пишува Дејан Саздов.

Gepostet von Портпарол на Независен Синдикат на Полицијата am Mittwoch, 15. Januar 2020

Коронавирус