петок, 21. јануари 2022. Вести денес: 103
home Вести

Поради дефект по само еден месец работа Блокот 1 во РЕК Битола повторно исклучен од работа

Поради дефект по само еден месец работа Блокот 1 во РЕК Битола повторно исклучен од работа

Вчера утрото и покрај еден од најскапите ремонти на Блокот 1 во РЕК Битола истиот беше исклучен и испадна од работа.

Блокот 1 има дефект дури на 26 цевки во котелот, а исто така исклучен е и третиот блок за ремонт откако се пофалија за успешните ремонти на блоковите 1 и 2.

Инаку ремонтот на Блокот 1 беше капитален ремонт кој траеше 90 дена и после само еден месец од пуштањето во погон истиот откажа од работа.

Коронавирус