четврток, 3. декември 2020. Вести денес: 66
home Вести

Понеделник неработен ден за граѓаните од српската заедница

Понеделник неработен ден за граѓаните од српската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2020 година (понеделник), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава.

Коронавирус