вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 1
home Вести

Помош од државата за семејствата чии домови беа уништени од пожарот во Шуто Оризари

Помош од државата за семејствата чии домови беа уништени од пожарот во Шуто Оризари

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови беа уништени од пожарот во Шуто Оризари на 10 јануари.

На седницата им е препорачано на Генералниот секретаријат на Владата и на Министерството за труд да ги разгледаат можностите за обезбедување живеалишта за опожарените семејства.

Коронавирус