сабота, 11. јули 2020. Вести денес: 103
МЕГА БОМБА

Заев договора да паднат судски предмети, „позадински комбинациите се правени со Катица, Оливер, со Радмила“

home Вести

Погледнете како изгледа прекрасниот балкански рис во националниот парк Маврово (ФОТО)

Погледнете како изгледа прекрасниот балкански рис во националниот парк Маврово (ФОТО)

Повеќе од десет години во континуитет се работи на заштита на критично загрозениот балкански рис.

Активностите се главно насочени кон: лобирање за прогласување на нови заштитени подрачја, вклучување на локално население во заштита, истражување, едукација и мониторинг на балканскиот рис во југозападен Балкан.

Со помош на фотозамките во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис, погледнете како шета низ Националниот парк Маврово.

Парламентарни избори 2020