петок, 29. септември 2023. Вести денес: 100
home Вести

Подгответе се за продолжен викенд

Подгответе се за продолжен викенд

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 19 септември 2018 година (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за граѓаните припадници на еврејската заедница во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на еврејската заедница во Република Македонија им го честита Јом Кипур.

Уште еден неработен ден кој доаѓа наскоро е петок, 28. септември – Меѓународен ден на Бошњаците, а тоа значи продолжен викенд за припадниците на бошњачката заедница во Република Македонија.