вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 73
home Вести

Почнуваат отворените денови на Институтот за македонски јазик

Почнуваат отворените денови на Институтот за македонски јазик

Манифестацијата Отворени денови на Институтот за македонски јазик јазик „Крсте Мисирков“ почнува денеска.

Настанот ќе се одржи во Амфитеатарот на Институтот. Денеска е свеченото отворање, а настанот ќе трае шест дена до 22 октомври.

На денешното свечено отворање поздравни обраќања ќе имаат Елена Јованова-Грујовска, директорка на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ – Скопје и Никола Стојановски, прв претседавач на Собранието на независна Македонија во 1991 година.