среда, 27. јануари 2021. Вести денес: 155
home Вести

Почнува летното сметање на времето

Почнува летното сметање на времето

Ноќеска завршува зимското сметање на времето и почнува летното сметање на времето.Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час нанапред, односно 2 часот ќе се смета за 3.

Летното сметање на времето во 2019 година завршува на 27 октомври во 3 часот со поместување на часовникот за еден час наназад, па 3 часот ќе се смета за 2 часот.

Коронавирус