петок, 17. септември 2021. Вести денес: 113
home Вести

Почнува академската 2018/2019 година

Почнува академската 2018/2019 година

На универзитетите во Македонија денеска е првиот ден од академската 2018/2019 година, која согласно со новиот Закон за високото образование почнува на 1 октомври наместо на 15 септември.

Првиот академски час на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“  симболично ќе биде одбележан на Филозофскиот факултет каде што ќе се обрати ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски.

 

Коронавирус