петок, 29. јули 2022. Вести денес: 63
home Вести

Почина Владимир Голубовски

Почина Владимир Голубовски

Почина Владимир Голубовски, пратеник во првиот пратенички состав на Парламентот.

Роден е во 1946 година во Скопје, дипломирал електро-технички науки. Владимир Голубовски беше претседател на ВМРО-ДП и во деведесеттите години се залагаше за создавање на првата самостојна македонска држава.

Коронавирус