понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Почина Илија Филиповски, поранешен пратеник и министер

Почина Илија Филиповски, поранешен пратеник и министер

Со жалење соопштуваме дека денес почина Илија Филиповски, роден 1941 година во Галичник. Илија Филиповски во два наврати беше потпретседател на Извршниот совет на РМ, министер за економија во Владата на РМ, два пати избран пратеник во Собранието на РМ, приватен стопанственик и претседател на Месната заедница Галичник, функција со која најмногу се гордееше, стои во Фејсбук статусот на профилот МЗ Галичник/MZ Galichnik.

– Неговиот придонес за Галичник е голем и претставува наш долг, но и завет за продолжување на неговото дело и зачувување на неговиот лик како почитувана и ценета личност. Погребот ќе се одржи утре во 12 часот на Градските гробишта Бутел. Вечна му слава, се вели во објавата.

ЕУРО 2020

Македонија