понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 27
home Вести

По земјотресите во Албанија, денес информации за квалитетот на градбите во Македонија

По земјотресите во Албанија, денес информации за квалитетот на градбите во Македонија

Градежната комора при Сојузот на стопански комори и Институтот за земјотресно инженерство денеска ќе информираат за квалитетот и сигурноста на градбите во земјава, за важноста од висококвалитетни градежни материјали и за стабилноста и сеизмичката заштита на градбите.

– Природните земјотресни појави кои неделава во Албанија беа со катастрофални последици, не може да се контролираат, но она на што може да влијаеме е квалитетот на градбата, велат од Сојузот на стопански комори.

На прес-конференција ќе се обратат претседателот на Градежната комора Ивица Јаќимовски и директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија Влатко Шешо

Коронавирус