среда, 28. септември 2022. Вести денес: 0
home Вести

По Узунов и Бошњаковски со најава за ребаланс

По Узунов и Бошњаковски со најава за ребаланс

Ниту два месеци не поминаа, а владата да почне да размислува за ребаланс на досега најобемниот Буџет во независна Македонија. Огромниот буџет од 3.5 милијарди евра со дефицит од над 300 милиони ерва и очигледно превисок проектиран раст ќе доживее ребаланс.

Економскиот советник на премиерот, во емисијата Клик плус, Ванчо Узунов, кажа дека власта планира ребаланс, по Узунов сега и Миле Бошњаковски информираше дека власта планира ребаланс.

Бошњаковски на денешната пресконференцција во владата информираше дека власта размислува за ребаланс.

-Барем една третина од вкупните средства кои ги планира Владата за целиот овој план во една година, тоа е фактички до првиот ребаланс, рече економскиот советник на Владата, професорот Ванчо Узунов, во ТВ21.

Коронавирус