среда, 28. септември 2022. Вести денес: 0
home Вести

По обилните врнежи: Двојно зголемени водостоите на реките во Македонија

По обилните врнежи: Двојно зголемени водостоите на реките во Македонија

Водостоите на сите реки во Македонија со исклучок на Црн Дрим и Брегалница се високи по обилните врнежи од дожд.

Денешните хидролошки мерења покажуваат дека речеиси двојно се зголемени нивоата на реките Вардар, Треска, Пчиња и Сатеска, а над просекот за февруари се и водостоите на Крива Река и Црна Река.

Околу февруарскиот просек се и нивоата на Дојранското, Преспанското и Охридското езеро.

Коронавирус