петок, 23. август 2019. Вести денес: 50
home Вести

Платите покачени само за Клинички

Платите покачени само за Клинички

Од ветените 10% плата, денес според пресметките добиени од платата има само делумно покачување. Односно покачување од 10% за лекарите на плата, и покачување 8% за дежурство на медицинските сестри и тоа само во рамките на Клиничкиот центар.

Лекарите од другите установи се револтирани, бидејќи за другите здравствени установи нема покачувања како што се здравствените домови и градските болници по другите градови. Со овој чин министерството покажува дека имаат делумно покачено плата не комплетна за сите лекари и здравствени работници по здравствените установи и болници. Филипче ја изигра довербата на докторите и медицинскиот персонал.