сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 28
home Вести

Платежна картичка од 6.000 денари за самохрани мајки, пензионери, самостојни уметници

Платежна картичка од 6.000 денари за самохрани мајки, пензионери, самостојни уметници

Премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев анализирајќи за сетот економски мерки, информираше дека втората мерка е платежна картичка за поголема потрошувачка во износ од 6.000 денари, а ќе ја добијат 5726 самохрани родители ,182271 пензионери со пензии до 15.000 денари, 85108 пасивни баратели на работа, самостојни уметници.

Тој додаде дека ќе ја добијат и оние граѓани над 64 години кои немаат пензија, а се со приходи пониски од 15.000 денари или воопшто немаат приходи.

Оваа мерка е наменета за 280000 граѓани кои ќе бидат поддржани со 27,6 милиони евра.

Коронавирус