вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 44
home Вести

Писмо до Заев и Филипче: Младите доктори-специјализанти бараат решавање на нивните проблеми

Писмо до Заев и Филипче: Младите доктори-специјализанти бараат решавање на нивните проблеми

Групата на приватни специјализанти при Медицинскиот факултет објавуваат јавно писмо до премиерот Зоран Заев и министерот Венко Филипче.

Тие си ги бараат своите права кои им беа ветени, а не се исполнети.

Бараат здравствено осигурување за сите приватни специјализанти, платени дежурства, покачување на основната базична плата и покривање барем на дел од трошоците за специјализација.

Владата покажа голема негрижа за овие млади доктори кои работат пожртвувана професија, а се обесправени во повеќе аспекти.

Целите нивни барања и писмото до Заев и Филипче ви ги пренесуваме во продолжение:

Коронавирус