недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 120
home Вести

Петар Богојески со демант на веста објавена на Инфомакс и Курир

Петар Богојески со демант на веста објавена на Инфомакс и Курир

Петар Богојески, промоторот на Македонски концепт најостро ги демантира невистините изнесени вчера на онлајн порталите“Инфомакс“ и “Курир“во текстот под наслов “ Бугарчето на Каракачанов, Петар Богојески“ преку кој се шират дезинформации и манипулираат со македонската јавност.

Фантазијата на коалиционите партнери Красимир Каракачанов и Христијан Мицкоски очигледно нема граници. Обидот да се прикаже Македонски концепт и Петар Богојески како промотор на оваа платформакако “бугарски проект”, кој Богојески го најави вчера, го започнаа со реализација, бидејќи од странана Македонски концепт сеотфрлени ситенивнибарања и уцени, стои во демантот.

“Вотаанасока, воцелостгидемантирамситедезинформации, подготвувани во Бугарија, а пренесениод “македонскимедиуми” познатикако “Куририте”, финансирани од Будимпешта и од една болшевичка нафтена компанија, присутна во Македонија. Поголемдоказзатоадекаортачкидејствуваатдвајцата “вмровци” Каракачанов и Мицкоски, коинеиграатбугарскоилимакедонскиоро, тукусеекспертизаказачокколо, нема.

Очекувам “куририте” одмермернатапалата, подизведувачинаКаракачанов, даодговоратдалиовааакцијапротивнасимјаплатиеден “бугарскиконзул” вообид“, вели Петар Богојески.

Богојески информира дека од негова страна, како и од странанаМакедонскиконцептќе бидеподнесенатужбазаклеветапротивпротив овие медиуми.

Во својот демант Богојески упати прашање и до Влада на Република Северна Македонија и Здружението на новинари на Македонија – ЗНМ кога во државата ќе се донесе регулација за интернет порталите и медиумската содржина која тие ја пласираат, или како што наведува “Какониеграѓанитедасезаштитимеодтолку “реномиранимедиуми” какоИнфомаксилиКуририте?Повеќеодтригодиниветуватерешение, а никадегонема“.

“Немаданепоколебате!ОдимесокрупничекоринапредконЕУ“, заклучува тој во пишаниот демант.

интегрален текст од демантот на Петар Богојевски

Коронавирус