сабота, 28. јануари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Пешевска: На денешен ден во 2019 година, УЖ беше примена за членка на EPP Women, со што се потврдија европските аспирациите на ВМРО-ДПМНЕ

Пешевска: На денешен ден во 2019 година, УЖ беше примена за членка на EPP Women, со што се потврдија европските аспирациите на ВМРО-ДПМНЕ

На денешен ден во 2019 година, Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ беше примена за членка на Организацијата на жени на Европската народна партија (EPP Women), со што се потврдија европските аспирациите на ВМРО-ДПМНЕ, истакна претседателката на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска.

-Воедно, ова е признание за придонесот на жените во креирањето на политиките. БЛАГОДАРНОСТ ДО СЕКОЈА ЕДНА ЧЛЕНКА НА УНИЈАТА НА ЖЕНИ ЗА СВОЈОТ АНГАЖМАН, пишува Пешевска на Фејсбук.