вторник, 6. декември 2022. Вести денес: 108
home Вести

Пешевска: Да не се заборави ликот и делото на Васка Илиева

Пешевска: Да не се заборави ликот и делото на Васка Илиева

„ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА ВАСКА ИЛИЕВА!
На денешен ден пред 97 години е родена Васка Илиева, жената доајен на македонската народна песна. Нејзините песни за Македонија и денес ги стануваат на нозе македонците ширум светот.
Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи да се заборави ликот и делото ниту на Васка Илиева ниту на било кој друг, кој што има оставено траен белег во историјата на нашата Македонија.
Нека и е вечна слава!“

Фејсбук статус на Жаклина Пешевска

Qatar 2022