четврток, 28. јануари 2021. Вести денес: 81
home Вести

Пешевска: Бетон-идентитетот во СДСМ распука

Пешевска: Бетон-идентитетот во СДСМ распука

Пред некое време во дебата со колешката пратеничка од СДСМ Ванчева истакнав дека тврдењата на премиерот за идентитет – бетон се лажни и дека тоа ќе се потврди во процесот со Бугарија.

Јас искрено жалам што морам сега да кажам, дека во последниот настап премиерот зборуваше за историја која до тој момент не му беше позната на никој во Република Македонија.

А на оние кои се мачат да пишуваат за да го бранат, она што искрено не е за бранење ќе им порачам: Не ви личат ниту ви држат статусите за поддршка на Вашиот премиер, бидејќи тие не ги бришат жртвите од нашите семејства дадени во период на окупацијата.

Фејсбук статус на Жаклина Пешевска од ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус