понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 134
home Вести

Пензионерите бараат приоритет за вакцинирање против КОВИД-19

Пензионерите бараат приоритет за вакцинирање против КОВИД-19
фото илустрација

Сојузот на здруженија на пензионери упатуваат апел приоритет при вакцинирањето против КОВИД-19 да имаат пензионерите, како најранлива категорија лица со хронични болести и намален имунитет.

-Во име на над 300 000 возрасни луѓе во нашата земја алелираме пензионерите да имаат приоритет за вакцина против КОВИД 19, како што е во сите земји во опкружувањето и пошироко во целиот свет, се вели во денешното соопштение од Сојузот.

Пензионерите, потенцираат од Сојузот, се најранлива категорија бидејќи голем број од нив се со хронични болести и намален имунитет.

Најнови вести

Коронавирус