четврток, 23. септември 2021. Вести денес: 119
home Вести

Пендаровски со нова наредба- веднаш стапува на сила: Мобилизација на целокупниот состав на Армијата

Пендаровски со нова наредба- веднаш стапува на сила: Мобилизација на целокупниот состав на Армијата

Вечерва на предлог на Генералштабот на армијата, а по анализа на состојбите наредив да се прогласи тревога на целокупниот состав на армијата за справување со елементарни непогоди, информира претседателот на Македонија, Стево Пендаровски.

-Ова е донесено со цел да може во координирана акција со сите институции целокупниот состав на армијата да се стави на располагање за справување со пожарите на територијата на државата. Наредбата стапува на сила веднаш, мобилизација на армијата е во тек, пишува Пендаровски на Фејсбук.

Коронавирус