среда, 7. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Пендаровски ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Нов Зеланд и на Социјалистичка Република Виетнам

Пендаровски ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Нов Зеланд и на Социјалистичка Република Виетнам

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Нов Зеланд и на Социјалистичка Република Виетнам во Република Северна Македонија.

Предавање на акредитивните писма од страна на Ентони Џорџ Симпсон, новоименуван амбасадор на Нов Зеланд, со седиште во Рим е закажано за 10 часот, додека еден час подоцна ќе се одржи предавање на акредитивните писма од страна на Доан Туан Лин, новоименуван амбасадор на Социјалистичка Република Виетнам, со седиште во Софија.

Најнови вести