сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Пендаровски им измери температура на новинарите пред влезот во Вила Водно

Пендаровски им измери температура на новинарите пред влезот во Вила Водно

Превентивни мерки против коронавирусот има и пред Вила Водно.

Имено, новинарските екипи кои денес се упатија на прес-конференцијата на претседателот на државата, Стево Пендаровски, беа кратко задржани на влезот со цел да им биде измерена телесната температура, како превентивна перка против коронавирусот.

Тој прес-конференцијата ја оддржува на отворено, а во текот на неа посочи дека ова било во насока на почитување на мерките на владата. Ова е нова информација, никаде во мерките на владата не пишува дека треба да им се мери температура на новинарите и снимателите, особено ако држите прес-конференција на отворено.

Дел од новинарите посведочија дека биле непријатно изненадени и не се чувствувале баш најдобро кога обезбедувањето на Пендаровски во Вила Водно им најавило и им извршило мерење на температурата.

 

Коронавирус