понеделник, 27. септември 2021. Вести денес: 77
home Вести

Паунов: Локалната власт во Карбинци ќе потроши речиси 115.000 евра за сијалици на локалитетот „Баргала“

Паунов: Локалната власт во Карбинци ќе потроши речиси 115.000 евра за сијалици на локалитетот „Баргала“

Претседателот на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Карбинци, Виктор Паунов преку статус на Фејсбук пишува дека иако жителите на општината имаат стотина нерешени проблеми општината ќе потроши над 115 илјади евра на сијалично осветлување.

-❌ Нема пари за ново училиште во Таринци❗️
❌ Нема нов мост во Карбинци❗️
❌ Нема Брана на Козјачка река❗️
❌ Ниту еден канал за наводнување не е ставен во функција…❗️

Локалната власт во Карбинци ќе потроши 6.870.000 ден. или речиси 115.000 евра. за сијалици на локалитетот ,,Баргала”

Жителите во Општина Карбинци секојдневно се среќаваат со комунални проблеми, загаденост и негрижа од институциите, а власта троши на проекти со кои не ги решава клучните проблеми.

Дали со ова се отвараат нови сомнежи и индиции за сомнителни зделки на власта?

Оваа власт е најлошата до сега во Карбинци, убедилво најслаба реализација на програма, многу афери и скандали, расипнички трошења на пари, стои во неговиот пост на Фејсбук.

❌ Нема пари за ново училиште во Таринци❗️

❌ Нема нов мост во Карбинци❗️

❌ Нема Брана на Козјачка река❗️

❌ Ниту еден…

Posted by Виктор Паунов on Понеделник, 26 април 2021

Коронавирус