вторник, 17. мај 2022. Вести денес: 166
home Вести

Патронен празник на касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец

Патронен празник на касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец

Единиците на АРМ стационирани  во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец денеска ќе го одбележат патрониот празник на касарната.

Програмата на одбележувањето на патрониот празник на касарната која го носи името на македонскиот народен херој, Страшо Пинџур, предвидува краток историски час за неговиот живот и дело, како и обраќање од страна на командантот на 1.механизирана пешадиска бригада.

Коронавирус