петок, 4. декември 2020. Вести денес: 162
home Вести

„Партиските вработувања во Електрани на Македонија вродија со плод“

„Партиските вработувања во Електрани на Македонија вродија со плод“

ПАРТИСКИТЕ ВРАБОТУВАЊЕ ВО ЕЛЕКТРАНИ НА МАКЕДОНИЈА „ВРОДИЈА СО ПЛОД”

Неспособноста е главна карактеристика на актуелното раководство на Државните Електрани на Македонија. И покрај тоа што многу често со лажни вести се обидуваат да ја манипулираат македонската јавност, тие лажни информации по потреба ги доставуваат и до Владата. Раководството на АД„ЕСМ” во неколку наврати ја информира Владата дека АД„ЕСМ” е во одлична состојба и нема никави проблеми во призводството на електрична енергија. Додека, оваа “розова” состојба се презентира, фактичката состојба е далеку од оптимистичка. Во РЕК Битола имаме хавариски состојби во процесот на производство, во Рудникот две багерски единици за ископ на јаглен се надвор од употреба подолго време, поради несовесно и нестручно работење на раководниот тим.

Ова што е прикажано на статусот на некој совесен граѓанин не се пловни објекти, ова се рударски постројки чија цена изнесува неколку милиони евра, купени со парите на граѓаните на Република Македонија, а несовесното раководство на РЕК Битола ги уништува.
Поради проблеми со димните канали и електростатските филтри во Термоелектрани Битола сė почеста е оваа слика на црн чад, со што “шампионите” во Енергетиката и “борците” за чиста животна средина вршат најголемо загадување при најмало производство.

Оваа апокалиптична состојба која се случува последните три години во Дражавните Електрани и РЕК Битола е како последица на нестручно и несовесно раководење и масовните партиски вработувања на нестручен кадар што резултира со хавариски состојби и со рекордно најмалото производство на електрична енергија во РЕК Битола, за што ВМРО-ДПМНЕ подолго време ја алармираше јавноста. Неколку пати ја известувавме јавноста дека во РЕК Битола има огромен број на партиски вработувања. Основен критериум за вработување за СДСМ е партиската припадност, наместо стручен кадар примен според техничката подготвеност. Затоа се случуваат вакви работи: потопени багери во вода како да се пловни објекти, загадување на човечката околина во близина на РЕК Битола како да работи на мазут, а не на јаглен.

Ваквата состојба нема да помине неказнето!

Фејсбук статус на комисијата за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ

Коронавирус