вторник, 17. мај 2022. Вести денес: 132
home Вести

Партискиот адвокат на СДСМ Мирослав Вујиќ во одборот на директори на „Телеком“

Партискиот адвокат на СДСМ Мирослав Вујиќ во одборот на директори на „Телеком“

Партискиот адвокатот Мирослав Вујиќ е именуван за нов неизвршен член на одборот на директори на „Македонски Телеком“.

Според одлуката која е донесена вчера, а е објавена на веб-страницата на „Македонска берза“, Собранието на „Македонски Телеком“ вчера ја отпивикало Анета Симеска Димоска од позицијата неизвршен член на одборот на директори, а на нејзино место е избран Мирослав Вујиќ.

Неговиот мандат почнал вчера, а ќе трае четири години.

Коронавирус