петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 54
home Вести

Партиски вработувања на Стоматологија?! (ФОТО)

Партиски вработувања на Стоматологија?! (ФОТО)

Покрај конкурсот распишан деновиве од Здравствен дом- Скопје, неодамна имаше конкурси и на клиниките во кампусот Мајка Тереза. Познати се избраните кандидати за Клиниката за стоматологија- примени се осум лица, меѓу кои евидентно е дека изборот паднал и по партиска припадност, пренесува „Здравство“.

Имено, една од избраните, Стефана Чакар е роднина на државниот секретар во Министерството за здравство, Владимир Милошев.

Примена на конкурсот е и Елена Радевска, активна во Социјалдемократскиот сојуз што може да се види и од нејзиниот Фејсбук профил.