четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 103
home Вести

Пановски: Заштитени се оние што прележале делта сој и што се вакцинирани со 3-та доза

Пановски: Заштитени се оние што прележале делта сој и што се вакцинирани со 3-та доза

Заштитени се оние што прележале делта сој и што се вакцинирани со трета доза, изјави во своето гоствање во емисијата „Студио 10“ д-р. Никола Пановски.

-Делта сојот не замина. Се надевам дека овие 26 од вчера се делта сојот. Делта сојот доминира, а нашата смртност е недалеку од онаа во светот. Смртноста е помала во однос на заразеност. Ради правилно лекување смртноста се намалува. Колку што се заразуваат доклу и оздравуваат. Заштитени се оние што прележале делта сој и што се вакцинирани со трета доза. Најбитно е колку од тие ревакцнирани и смртни случаи се од тие вакцинирани. Претседателот на светската здраствена организација не кажува ништо добро, ништо охрабрувачко, а тоа води во депресија, вели Пановски..

Коронавирус