среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

ОВОЈ МЕСЕЦ ДУРИ ДВА ПАТИ ЌЕ ОДМАРАМЕ – следува последниот споен викенд за оваа година, еве уште колку неработни денови ни остануваат

ОВОЈ МЕСЕЦ ДУРИ ДВА ПАТИ ЌЕ ОДМАРАМЕ – следува последниот споен викенд за оваа година, еве уште колку неработни денови ни остануваат

Следната недела ни следува и последниот споен викенд за оваа 2020 година.

За сите граѓани неработни ќе бидат 11 октомври (понеделник), Ден на народното востание, 23 октомври (сабота), Ден на Македонската Револуционерна Борба, 8 декември (среда), “Св. Климент Охридски“.

За граѓаните од католичка вероисповед – 01 ноември (понеделник), Празникот на сите светци, 25 декември (сабота), првиот ден на Божиќ.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ – 22 ноември (понеделник), Ден на Албанската азбука.

Коронавирус