понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 66
home Вести

Овие возила летово не смеат да се движат на патот Скопје-Охрид-Скопје

Овие возила летово не смеат да се движат на патот Скопје-Охрид-Скопје

Со цел одбегнување на застој во сообраќајот, односно овозможување на побрз проток  на возила на магистралниот пат А2 делница : Скопје-Охрид-Скопје од 01.07 до 01.09.2019 се воведува привремен сообраќаен режим за време на летниот период со кој се забранува движење на тешки товарни возила чија вкупна маса преминува 7,5 тони за време на викендите.

Временските интервали кога важи забраната се следниве:

петок : 15:00 – 22:00 часот, сабота : 07:00 – 12:00 и 18:00 – 24:00 часот и недела : 07:00 – 22:00 часот, информираат од МВР.

 

Коронавирус